Kozice v tempuri z začimbami črnega tartufa in čipsom s tartufi

Kozice v tempuri z začimbami črnega tartufa in čipsom s tartufi

 srednje zahteven   25 min    4 osebe

Priprava:

Priprava tempure: Gladko moko, gustin in malo soli mešajte v posodi in dolivajte mrzlo vodo, dokler se sestavine ne povežejo. Repke kozic namočite v tempuro in pražite v vročem olju tri minute pri 180 °C (356 °F).
Priprava holandske omake: Pripravite dve posodi. V spodnjo nalijte vodo, jo pogrejte in pokrijte z drugo posodo ter v njo dajte dva rumenjaka, sol in nekaj kapljic limone. Kuhajte in mešajte na pari, dokler se sestavine ne povežejo. Počasi dodajajte stopljeno maslo in mešajte, dokler se omaka ne začne gostiti. Pražene kozice postrezite s holandsko omako, čipsom in začimbami črnega tartufa.

4 osebe

Sestavine:
50 g Gladka moka
50 g Gustin
po želji Sol
250 ml Voda
12 Repkov kozic
2 Rumenjak
po želji Limonin sok
60 g Stopljeno maslo
50 g Čips s tartufi
50 g Začimbna mešanica v prahu s črnim tartufom
po želji Poper

Uporabili smo:

Vegan Cruelty free Zigante SLO

POIŠČITE NAS V VAŠI PRILJUBLJENI TRGOVINI