Pečen krompir s črnimi rezanimi tartufi

Pečen krompir s črnimi Sesekljanimi tartufi

 srednje zahteven    35 min    4 osebe

Priprava:

Krompir olupite, operite in zarežite po širini. S črnimi rezanimi tartufi napolnite zareze, posolite, dodajte poper in premažite s 30 g stopljenega masla. Krompir posamezno ovijte z aluminijasto folijo in pecite v pečici 30 minut pri 175 °C.

Omaka: V vročo ponev nalijte belo vino in dodajte preostale rezane tartufe, olje in maslo. Kuhajte tako dolgo, da se sestavine povežejo. S to zmesjo prelijte krompir.

4 osebe

Sestavine:
600 g Krompir
90 g Črni tartufi – Rezani
60 ml Oljčno olje z okusom črnih tartufov
po želji Sol
po želji Poper
70 g Maslo
150 ml Belo vino

Uporabili smo:

POIŠČITE NAS V VAŠI PRILJUBLJENI TRGOVINI