Podjetje Zigante tartufi

Odkritje največjega tartufa, ki je bil takrat vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov, je pomenilo začetek poslovnega vzpona podjetja Zigante, danes vodilnega imena v svetu istrskih tartufov.

down

Dolgoletna tradicija

Skoraj četrt stoletja s tartufi

Sedež podjetja Zigante tartufi d.o.o., prvega imena v predelavi in prodaji tartufov na Hrvaškem, je na Plovaniji pri Bujah in ima predstavništva v številnih evropskih državah ter v Avstraliji, na Japonskem in v ZDA.

Danes lahko kupci najdejo izdelke Zigante v vseh bolje opremljenih trgovskih verigah, enotekah, specializiranih trgovinah in i trgovinah Zigante.

Restavracija Zigante

Tripadvisor: Travelers’ Choice 2020

Restavracija Zigante

V znameniti restavraciji Zigante v Livadah lahko preizkusite različne možnosti uporabe tartufov pri kuhanju.

Zigante sejem tartufa

Dni Zigante tartufov

Sejem tartufov

V sklopu turistične gastronomske ponudbe v Livadah vsako leto organizirajo sejem Dnevi tartufov Zigante.

Podjetje Zigante

Proizvodnja tovarne – Zigante

Proizvodnja od
gozda do mize

Proizvodnja tovarne Zigante je popolnoma avtomatizirana, celotna tehnološka oprema in znanje zaposlenih pa omogočata izdelavo unikatnih izdelkov na osnovi tartufov, v katerih lahko kupci uživajo vse leto.

Tovarna Zigante je opremljena z najsodobnejšimi stroji za proizvodnjo in pakiranje izdelkov.

Poleg tartufov in izdelkov na osnovi tartufov proizvaja tudi več vrst ekstra deviškega oljčnega olja iz avtohtonih istrskih sort (istrska belica, leccino, frantoio, buža) in šest etiket vrhunskih vin (istrska malvazija, Riserva, Gran Riserva, Couvee Frasco, Rose Castagna in penina Brut). Na petih proizvodnih linijah je skupno proizvedenih več kot 60 različnih izdelkov s tartufi ali brez njih.