Črni sveži tartufi – Tuber Aestivum
od: 40.00 €24.00 €
- 40%
Opis izdelka
Sezona: od maja do oktobra
Tuber Aestivum, znan tudi kot poletni tartuf, se poveže s koreninami različnih dreves: hrasta, bukve, topola, leske, bora in lipe. Navzven je temen, z izrazito piramidasto skorjo.
Poletni tartuf je prvovrsten gurmanski izdelek, ki je cenovno ugodnejši od tartufa Tuber Melanosporum. Je bolj blagega okusa in ponuja široko paleto kulinaričnih možnosti. Odlično dopolnjuje mesne in ribje jedi, testenine, sezonske izdelke in solate.
Energija: | |
Maščobe: | g |
Od tega nasičene maščobne kiseline: | g |
Ogljikovi hidrati: | g |
Od tega sladkoriji: | g |
Beljakovine: | g |
Sol: | g |
Tartuf je treba očistiti le nekaj minut pred uporabo, tako da ga sperete pod hladno vodo in uporabite majhno krtačo. Ker je tartuf precej občutljiv, ne želite izgubiti njegovih dragocenih kosov, zato ga očistite.
Če jih želite kar najbolje izkoristiti, jih postrezite na čim bolj preprost način —ne kuhane, ampak naribane ali drobno narezane na toplo jed, tako da njihova aroma resnično pride do izraza. Odlični so s testeninami, rižem, jajci, surovimi mesnimi jedmi in ribjimi jedmi. Da bi v celoti doživeli okus tartufa, ga je treba zaužiti čim prej (v nekaj dneh).
Zavijte vsak tartuf v papir, ne da bi ga pred tem očistili. Zamenjajte papir vsak dan. Hranite v hladilniku (+2 °C/+4 °C) v posodi, ki mora biti odprta, da tartufi lahko “dihajo”. Aromo, ki se sprosti med zorenjem, ponavadi absorbirajo mleko, maslo, sir in jajca, shranjena v bližini tartufov.
Vsak dan, ki ga tartuf preživi zunaj zemlje, izgubi nekaj svoje teže. Ker je tartuf naravni izdelek, je to povsem običajen postopek njihovega naravnega razvoja.