Restavracija Zigante

Restavracija, v kateri se kuha več kot fantastične jedi

down
Restavracija Zigante

Prva hrvaška restavracija

Specializirana za jedi s tartufi

Obstaja veliko izvrstnih restavracij, a le Zigante se popolnoma posveča ustvarjanju edinstvenih jedi s tartufi, ki istrski tuber povzdignejo na položaj, ki si ga zasluži.

Restavracija Zigante je odprta z namenom, da gostom predstavi možnosti uporabe tartufov v kulinariki in je prva hrvaška restavracija, specializirana za jedi s tartufi. Zigante se nahaja v osrčju Livad, v neposredni bližini enega najbolj rodovitnih naravnih habitatov tartufov, s čimer se ne more pohvaliti veliko restavracij na svetu.

Od A do Zigante tartufov

Odlične
specialitete

Restavracija ponuja skrbno zasnovan jedilnik, ki temelji na svežih tartufih skozi vse leto, ustvarjen predvsem glede na sezono obiranja istrskih tartufov. Tako jedi s svežim črnim tartufom ponujajo vse leto, tiste z redkimi belimi tartufi pa pripravljajo šele med oktobrom in decembrom. Posebne jedi spremlja bogata enoteka s številnimi domačimi in tujimi vini.

Kuharji in somelierji

Ekipa strokovnjakov

Kuharji in somelierji restavracije so za svoje delo prejeli številna mednarodna priznanja, Zato ni presenetljivo, da to restavracijo v majhni istrski vasici obiščejo gostje z vseh koncev sveta.

Restavracija Zigante poleg edinstvenega jedilnika ponuja tudi organizacijo poslovnih in zasebnih kosil ter večerij in degustacij. V podaljšku restavracije, v prenovljeni istrski kamniti hiši, so sodobno opremljene sobe Zigante**** za udobne počitnice v značilnem istrskem podeželskem kraju. V ponudbi je tudi več turističnih paketov, ki poleg nastanitve vključujejo različne specialitete na osnovi svežih tartufov in številna druga presenečenja za popolno doživetje sveta istrskih tartufov.

Tuber Magnatum Pico