Restavracija Zigante

Restavracija, v kateri se kuha več kot fantastične jedi

down
Restavracija Zigante

Prva hrvaška restavracija

Specializirana za jedi s tartufi

Obstaja veliko izvrstnih restavracij, a le Zigante se popolnoma posveča ustvarjanju edinstvenih jedi s tartufi, ki istrski tuber povzdignejo na položaj, ki si ga zasluži.

Restavracija Zigante je odprta z namenom, da gostom predstavi možnosti uporabe tartufov v kulinariki in je prva hrvaška restavracija, specializirana za jedi s tartufi. Zigante se nahaja v osrčju Livad, v neposredni bližini enega najbolj rodovitnih naravnih habitatov tartufov, s čimer se ne more pohvaliti veliko restavracij na svetu.

Več o restavraciji

Od A do Zigante tartufov

Odlične
specialitete

Restavracija ponuja skrbno zasnovan jedilnik, ki temelji na svežih tartufih skozi vse leto, ustvarjen predvsem glede na sezono obiranja istrskih tartufov. Tako jedi s svežim črnim tartufom ponujajo vse leto, tiste z redkimi belimi tartufi pa pripravljajo šele med oktobrom in decembrom. Posebne jedi spremlja bogata enoteka s številnimi domačimi in tujimi vini.

Kuharji in somelierji

Skupina strokovnjakov

Kuharji in somelierji restavracije so za svoje delo prejeli številna mednarodna priznanja, med drugimi nagradami pa je Zigante leta 2005 osvojil prvo mesto v kategoriji “Dobre hrvaške restavracije”. Zato ni presenetljivo, da to restavracijo v majhni istrski vasici obiščejo gostje z vseh koncev sveta.

Restavracija Zigante poleg edinstvenega jedilnika ponuja tudi organizacijo poslovnih in zasebnih kosil ter večerij in degustacij. V podaljšku restavracije, v prenovljeni istrski kamniti hiši, so sodobno opremljene sobe Zigante**** za udobne počitnice v značilnem istrskem podeželskem kraju. V ponudbi je tudi več turističnih paketov, ki poleg nastanitve vključujejo različne specialitete na osnovi svežih tartufov in številna druga presenečenja za popolno doživetje sveta istrskih tartufov.

Tuber Magnatum Pico