Zigante sejem tartufa

Pravi kraj za vse ljubitelje tartufov in tiste, ki bodo to šele postali. V Livadah, najbogatejšem viru istrskih tartufov, vsako leto pripravijo mednarodni gurmanski festival Dnevi zigante tartufov.

down
Zigante tartufi

Sejem tartufov vsako leto

V čast istrskemu
“diamantu kulinarike”

Tartufi so bili vedno oboževani in iskani, danes pa so tako redki, da jim v Franciji prirejajo maše. Zavedamo se vrednosti našega naravnega bogastva, zato v čast istrskemu “diamantu kulinarike” vsako leto organiziramo festival tartufov.

Dnevi tartufov Zigante potekajo v Livadah, v osrčju doline reke Mirne in v bližini Motovunskega gozda, ki slovi po tartufih. Festival traja 10 vikendov – vsako soboto in nedeljo od konca septembra do začetka novembra. Festival je odlična priložnost za spoznavanje istrskih tartufov, pa tudi številnih drugih vrhunskih avtohtonih izdelkov iz Istre.

Zigante tartufi - sejem

Kaj lahko pričakujete?

 

  • Raznolika razstava belih in črnih svežih tartufov in več kot 60 različnih izdelkov iz tartufov Zigante. Na razstavi lahko poskusite in kupite veliko dobrot s tartufi.
  • Promocija avtohtonih istrskih izdelkov kot so pršut, sir, oljčna olja, med in žganje vrhunskih lokalnih proizvajalcev. Vsi izdelki so na voljo po promocijskih cenah.
  • Bogata ponudba vin, sodelujejo številni vinarji iz celotne Hrvaške in sosednjih držav. Vsa vrhunska vina lahko poskusite in kupite po promocijskih cenah.
  • Nepozabno iskanje tartufov v Motovunskem gozdu. Med vožnjo s turističnim vlakcem “po poteh tartufov” vodič seznani goste z “lovom na tartufe” v Istri. Ob prihodu v gozd gostje uživajo v nepozabni izkušnji iskanja tartufov z licenciranim tartufarjem in njegovimi sledilnimi psi.
  • Razburljiva kulinarična ponudba vrhunskih kuharjev. Naužili se boste specialitet s tartufi, tudi takih malo nevsakdanjih.