SLADOLED S HRUŠKOVIM DŽEMOM IN ČRNIM TARTUFOM

 srednje zahteven   20 min    4 osebe
+ zamrzovalnik 4 do 5 ur

Priprava:

Pripravimo mešanico sladkorja, smetane, rumenjakov in hruškovega džema s črnim tartufom, da se vse sestavine dobro povežejo. V predhodno ohlajen sladoledomat dodamo zmes in pustimo delovati toliko časa, da se naredi sladoled.
Ko je sladoled pripravljen, ga v plastični posodi pustimo v zamrzovalniku počivati 4 do 5 ur. Postrežemo z mletimi lešniki, listi mete in hruškovo marmelado s črnim tartufom. Dodamo nekaj rezin svežega črnega poletnega tartufa.

4 osebe

Sestavine:
320 g smetane za kuhanje
330 g Zigante Hruškov džem s črnim tartufom
4 rumenjaki
3,2 dcl mleka
120 g sladkorja
Sveži črni poletni tartufi
(količina po želji)

Uporabili smo:

Vegan Cruelty free Zigante SLO

POIŠČITE NAS V VAŠI PRILJUBLJENI TRGOVINI