Ameriške palačinke z belo čoko kremo in belimi tartufi
AMERIŠKE PALAČINKE Z BELO ČOKO KREMO IN BELIMI TARTUFI
Rated 5.0 stars by 1 users
sladica, ki združuje klasično udobje ameriških palačink s prefinjenim pridihom. Te debele, puhaste palačinke so znane po svoji mehki teksturi in nežnem okusu, ki so kot nalašč za prelivanje s sladkimi prelivi.
Osrednji element te jedi je bogata bela čokoladna krema, ki palačinkam doda kremno sladkost in gladko teksturo. Ta krema je idealna kombinacija za puhasto teksturo palačink, saj ustvarja harmonijo okusov, ki se topijo v ustih.
Posebnost te sladice pa je dodatek fino naribanih belih tartufov, ki sladici dodajajo edinstveno in luksuzno dimenzijo. Beli tartufi s svojo delikatno, a aromatično prisotnostjo prinašajo presenetljiv kontrast sladkemu okusu bele čokolade, ustvarjajoč zapleteno in zapeljivo kulinarično izkušnjo.
Ingredients
-
4 jajca
-
30g masla
-
200ml mleka
-
250g gladke moke
-
6g pecilnega praška
-
30g sladkorja
-
250ml sladke smetane
-
Bela krema s tartufi
Directions
Rumenjake ločimo od beljakov. Maslo stopimo in ga ohladimo na sobno temperaturo.
Stepemo rumenjak, dodamo stopljeno maslo, mleko, moko, pecilni prašek in vse skupaj premešamo.
V drugi skledi stepamo beljake in sladkor, dokler se sneg ne strdi.
Beljake združimo z mešanico rumenjakov in mešamo, dokler ne dobimo enotne zmesi.
Palačinke pečemo v teflonski ponvi pri zmerni temperaturi.
V vodni kopeli segrejemo smetano, dodamo kremo iz belih tartufov in mešamo, dokler se ne zgosti. Palačinke namažemo s kremo.
Pustite komentar