Biftek z belimi ali črnimi mletimi tartufi
Biftek z belimi ali črnimi mletimi tartufi
Rated 5.0 stars by 1 users
Servings
4
Prep Time
20 minutes
Biftek z belimi ali črnimi mletimi tartufi je vrhunska mesna jed, ki združuje bogat okus vrhunskega govejega mesa z izjemno aromo in okusom tartufov. Ta recept uporablja izbran kos govejega bifteka, kot je entrecote ali rib-eye, ki je znan po svoji marmoriranosti in sočnosti. Biftek se skrbno peče ali žarovi do popolne rožnate sredice, pri čemer se ohrani njegova naravna sočnost in bogat mesni okus.
Posebnost te jedi je dodatek fino mletih belih ali črnih tartufov, ki se potresejo po pečenem bifteku. Ti tartufi dodajajo jedi neprimerljivo zemeljsko globino in zapletenost okusov, ki se čudovito prepletajo z bogatimi mesnimi notami. Beli tartufi so znani po svoji intenzivni, rahlo česnovi aromi, medtem ko črni tartufi prinašajo bolj subtilen, a kompleksen okus z nežnimi notami gozda in oreščkov.
Biftek z belimi ali črnimi mletimi tartufi je idealen za posebne priložnosti, romantične večerje ali kot središčna jed pri gurmanskih zbiranjih. Ta jed je praznik za brbončice, ki zadovolji tudi najzahtevnejše ljubitelje mesa in tartufov, saj združuje klasično eleganco s sodobnim kulinaričnim razkošjem.
Ingredients
-
600g pljučne pečenke
-
50g beli ali črni mleti tartufi
-
80g maslo z belimi tartufi
-
40g lističev morske soli z belim tartufom
-
150ml mesna osnova po želji
-
Poper
Directions
Pljučno pečenko narežite na štiri enake kose. V segreti ponvi stopite 40 g masla z belim tartufom.
Na stopljeno maslo dodajte pljučno pečenko, pecite približno 6 minut na vsaki strani.
Pljučno pečenko vzemite iz ponve in vanjo vlijte mesno osnovo, bele ali črne mlete tartufe in preostalo maslo. Kuhajte na zmerni temperaturi, da se omaka zgosti.
Pljučno pečenko posolite, popoprajte, prelijte z omako in postrezite.
Pustite komentar