File bele ribe s tartufi in olivami
FILE BELE RIBE S TARTUFI IN OLIVAMI
Rated 5.0 stars by 1 users
Servings
4
Prep Time
20 minutes
File bele ribe s tartufi in olivami je prefinjena morska jed, ki združuje nežne okuse sveže bele ribe z bogatimi aromami tartufov in slankastim pridihom oliv. Ta recept začne s skrbno izbranim filejem bele ribe, kot sta morda brancin ali orada, ki je pripravljen do popolne sočnosti, pri čemer se ohrani nežnost in delikatnost mesa. Ribo nežno začinimo in spečemo ali popečemo, da dosežemo hrustljavo zlato skorjico, ki se čudovito dopolnjuje z mehkobo notranjosti.
Za dodajanje globine in razkošja tej preprosti, a elegantni jedi, se uporabijo tanko narezani ali naribani tartufi, ki s svojo zemeljsko, aromatično naravo poudarijo in obogatijo okus ribe. Dodatek skrbno izbranih oliv prinese slankasto uravnoteženost in dodatno teksturo, kar še dodatno obogati celotno jed.
File bele ribe s tartufi in olivami je postrežen kot prefinjena glavna jed, ki je idealna za posebne priložnosti, romantične večerje ali kot izbran gurmanski obrok za ljubitelje morskih jedi. To je recept, ki združuje svežino in preprostost morskih okusov z ekskluzivnim dotikom tartufov in mediteranskega šarma oliv, ustvarjajoč edinstveno kulinarično izkušnjo.
Ingredients
-
50ml Oljčno olje
-
4 Fileji bele ribe
-
2dl Ribja osnova
-
130g tartufi in olive
-
Sol in poper po potrebi
Directions
V ogreto ponev z oljčnim oljem položite fileje bele ribe (na kožo).
Pecite, da dobijo zlato barvo, nato jih obrnite. proti koncu pečenja dodajte ribjo osnovo.
Kuhajte dve minuti, nato dodajte tartufe in olive. Omako kuhajte še 3 minute, da se okusi pomešajo, in postrezite.
Pustite komentar