Kozice v tempuri z začimbami črnega tartufa in čipsom s tartufi
KOZICE V TEMPURI Z ZAČIMBAMI ČRNEGA TARTUFA IN ČIPSOM S TARTUFI
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Predjedi
Servings
4
Prep Time
25 minutes
Ta sofisticiran in vizualno privlačen recept prinaša razkošno kombinacijo okusov in tekstur, ki združuje delikatne kozice, ocvrte v lahki tempuri, z bogatimi notami črnega tartufa. Kozice, ovite v nežno tempurno testo, postanejo hrustljave z zlatim robom, hkrati pa ohranjajo sočnost in nežnost mesa. Dodatek začimb črnega tartufa nežno poudari okus morskih sadežev, ustvarjajoč globok, a uravnotežen profil okusov. Postrežene skupaj s čipsom s tartufi, ki nudi dodatno hrustljavost in aromatično dopolnitev, ta jed predstavlja pravo kulinarično razvajanje. Idealna je za posebne priložnosti ali kot izbrani prigrizek, ki bo navdušil vsakogar, ki išče izjemen in nevsakdanji kulinarični užitek.
Ingredients
-
50g gladke moke
-
50g gustina
-
Sol po okusu
-
250ml vode
-
12 repkov kozic
-
2 rumenjaka
-
Limonin sok (po želji)
-
60g stopljenega masla
-
50g čipsa s tartufi
-
50g Začimbe s črnim tartufom
-
Malo popra
Directions
Priprava tempure: Gladko moko, gustin in malo soli mešajte v posodi in dolivajte mrzlo vodo, dokler se sestavine ne povežejo.
Repke kozic namočite v tempuro in pražite v vročem olju tri minute pri 180 °C (356 °F).
Priprava holandske omake: Pripravite dve posodi. V spodnjo nalijte vodo, jo pogrejte in pokrijte z drugo posodo ter v njo dajte dva rumenjaka, sol in nekaj kapljic limone. Kuhajte in mešajte na pari, dokler se sestavine ne povežejo. Počasi dodajajte stopljeno maslo in mešajte, dokler se omaka ne začne gostiti.
Pražene kozice postrezite s holandsko omako, čipsom in začimbami črnega tartufa.
Pustite komentar