Linguine s črnim svežim tartufom
LINGUINE S ČRNIM SVEŽIM TARTUFOM
Rated 5.0 stars by 1 users
Linguine s črnim svežim tartufom je izjemno elegantna in okusno rafinirana jed, ki prinaša pridih italijanske kuhinje z edinstvenim dodatkom luksuznih tartufov. Ta recept združuje svilnato gladke linguine - tanko, ravno obliko špagetov, ki so popolni za zajemanje okusov - s fino naribanimi ali narezanimi črnimi svežimi tartufi. Črni tartufi, znani po svoji bogati zemeljski aromi in nežnem, a kompleksnem okusu, linguinom dodajajo globino in sofisticiranost. Jed je pogosto pripravljena z enostavnimi, a visokokakovostnimi sestavinami, kot so ekstra deviško oljčno olje, svež parmezan in malo masla, ki omogočajo, da se izrazit okus tartufov popolnoma razvije. Linguine s črnim svežim tartufom so idealne za posebne priložnosti ali za gurmanski obrok, ki bo navdušil vse ljubitelje italijanske kuhinje in razkošnih okusov. Ta jed je praznik za brbončice in prava izbira za tiste, ki cenijo prefinjenost in eleganco v kuhinji.
Ingredients
-
40g črni sveži tartufi
-
250g linguine s črnim in belim tartufom
-
20g masla
-
10g gladke moke
-
20g maslo z belim tartufom
-
200ml zelenjave jušne osnove
-
20g trdega sira
-
Sol, poper
Directions
V nizki ponvi stopite maslo.
Dodajte gladko moko, med mešanjem dodajte zelenjavno jušno osnovo, popoprajte in solite po okusu.
Na zmes naribajte trdi sir in črne sveže tartufe. V nastalo omako dodajte maslo z belim tartufom.
Linguine (predhodno skuhane v slani vodi) stresite v omako in kratko pokuhajte, da se okusi povežejo.
Porcije servirajte na krožnik in čez naribajte še nekaj rezin črnih svežih tartufov .
Pustite komentar