Pečen krompir s črnimi rezanimi tartufi
PEČEN KROMPIR S ČRNIMI REZANIMI TARTUFI
Rated 5.0 stars by 1 users
Ta recept združuje dve klasični sestavini v izjemno elegantno in okusno jed – pečen krompir in črne rezane tartufe. Krompir, pečen do popolne hrustljavosti z mehko, puhasto notranjostjo, služi kot odlična osnova za bogate in aromatične črne tartufe. Rezani tartufi, znani po svoji globoki zemeljski aromi in intenzivnem okusu, pečenemu krompirju dodajajo ekskluzivno noto luksuza in razkošja. Ta kombinacija ustvarja harmonijo okusov in tekstur, ki zadovolji tako ljubitelje rustikalnih jedi kot tiste, ki iščejo gastronomsko prefinjenost.
Ingredients
-
600g krompirja
-
90g rezanih črnih tartufov
-
60ml oljčnega olja z okusom črnih tartufov
-
Poper
-
70g masla
-
Sol
-
150ml belega vina
Directions
Krompir olupite, operite in zarežite po širini. S črnimi rezanimi tartufi napolnite zareze, posolite, dodajte poper in premažite s 30 g stopljenega masla.
Krompir posamezno ovijte z aluminijasto folijo in pecite v pečici 30 minut pri 175 °C.
Omaka: V vročo ponev nalijte belo vino in dodajte preostale rezane tartufe, olje in maslo. Kuhajte tako dolgo, da se sestavine povežejo. S to zmesjo prelijte krompir.
Pustite komentar