Pečen krompirček
PEČEN KROMPIRČEK
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Priloge
Servings
4
Prep Time
20 minutes
Pečen krompirček je klasična, vsestranska jed, ki je priljubljena po vsem svetu zaradi svoje preprostosti in neustavljivega okusa. Ta skromna, a izjemno okusna poslastica združuje hrustljavo zlato zunanjost z mehko, puhasto notranjostjo. Pripravljen iz skrbno izbranih krompirjevih gomoljev, se pečen krompirček lahko začini z različnimi zelišči in začimbami, kar mu daje dodatno globino okusa. Idealen je kot samostojen prigrizek, ob strani k burgerjem, zrezkom ali kot dopolnilo k številnim glavnim jedem.
Ingredients
-
250g krompirja
-
Olje za cvrtje
-
50g Začimbe v prahu z belim tartufom
-
2 žlici Kečapa s tartufi
-
2 žlici Lahke majoneze s tartufi
Directions
Olupljen krompir narežemo na rezine in ga za eno uro namočimo v mrzlo vodo.
Pred pečenjem jih osušimo s papirnato brisačo.
Segrejemo olje (160 °C) in krompirčke ocvremo .
Položimo jih na papirnato brisačo, da vpije olje.
Še tople krompirčke potresemo z začimbo z belimi tartufi in postrežemo s kečapom in majonezo s tartufi.
Pustite komentar