Pica z medom in tartufi
PICA Z MEDOM IN TARTUFI
Rated 5.0 stars by 1 users
Servings
2
Prep Time
20 minutes
Pica z medom in tartufi je edinstvena in razkošna interpretacija klasične italijanske pice, ki združuje sladkost medu z bogato aromo tartufov. Ta kulinarični presežek začne svoje potovanje z tankim in hrustljavim testom pice, ki je pripravljeno do zlate hrustljavosti. Na to osnovo se nanašajo izbrani siri, kot je mozzarella ali parmezan, ki ustvarjajo kremasto in bogato podlago. Vrhunec te pice je dodatek fino narezanih ali naribanih tartufov, ki prinašajo značilno zemeljsko globino in prefinjenost. Pršec kakovostnega medu na vrhu pice pred peko dodaja subtilno sladkost, ki se čudovito uravnovesi z okusi tartufov in sira. Ta kombinacija ustvarja harmonijo okusov, ki je tako presenetljiva kot zapeljiva. Pica z medom in tartufi je odlična izbira za gurmanske večerje, elegantne zabave ali kot razkošen obrok, ki bo zagotovo navdušil vsakega ljubitelja edinstvenih kulinaričnih doživetij.
Ingredients
-
1g suhega kvasa
-
270ml vode
-
Ščepec soli
-
415g gladke moke
-
80g tartufate
-
150g mozzarelle
-
2 jajci
-
30g rezanega črnega tartufa
Directions
Kvas stopite v vodi, moko solite in vse skupaj zamesite v homogeno maso. Testo mora počivati 24 ur.
Testo razvaljajte, namažite s tartufato, posujte z naribano mozzarello in na sredino vlijte celo surovo jajce.
Pecite v spodnjem delu pečice 7 minut na 250 °C. Na pečeno pico posujte črne rezane tartufe.
Pustite komentar