Pire krompir s črnim ribanim poletnim tartufom
PIRE KROMPIR S ČRNIM RIBANIM POLETNIM TARTUFOM
Rated 5.0 stars by 1 users
Category
Priloge
Servings
4
Prep Time
25 minutes
Pire krompir s črnim ribanim poletnim tartufom je razkošna in prefinjena različica klasične priloge, ki združuje bogat okus gladkega, kremastega pireja z ekskluzivno aromo in okusom poletnih črnih tartufov. Ta jed je pripravljena z uporabo najboljših krompirjevih gomoljev, ki so skrbno pretlačeni do svilnato gladke konsistence, obogateni z maslom in morda kančkom smetane za dodatno kremnost.
Posebnost in vrhunec te jedi je dodatek sveže naribanega črnega poletnega tartufa, ki pireju dodaja neprimerljivo globino in kompleksnost okusov. Črni tartufi, znani po svoji intenzivni zemeljski aromi in subtilnih oreščkastih notah, se popolnoma prepletajo s kremastim okusom pireja, kar ustvarja edinstveno gastronomsko doživetje.
Pire krompir s črnim ribanim poletnim tartufom je odlična izbira za dodajanje razkošnega pridiha k vsakemu obroku, bodisi kot priloga k mesnim jedem ali kot samostojna jed za posebne priložnosti. Ta recept je idealen za tiste, ki želijo klasični pire krompir povzdigniti na višjo, bolj sofisticirano raven in v kuhinji ustvariti pravo kulinarično mojstrovino.
Ingredients
-
500g krompirja
-
80g masla z belim tartufom
-
150ml mleka
-
30g svežega črnega tartufai
-
Sol in poper
Directions
Olupljen krompir skuhajte v slani vodi, ročno pretlačite, dodajte maslo s tartufi, mleko in črne, rezane tartufe.
Dobro premešajte, dodajte sol in poper ter postrezite s črnim ribanim tartufom.
Pustite komentar