Sladoled s hruškovim džemom in črnim tartufom
SLADOLED S HRUŠKOVIM DŽEMOM IN ČRNIM TARTUFOM
Rated 5.0 stars by 1 users
Sladoled s hruškovim džemom in črnim tartufom je izjemno edinstvena in razkošna sladica, ki združuje klasično osvežilnost sladoleda z eksotičnimi okusi. Ta sladica se začne z nežno kremastim osnovnim sladoledom, ki služi kot popolno platno za dodajanje bogatih in zapletenih okusov.
Srce te jedi je kakovosten hruškov džem, ki prinaša naravno sladkost in sadno noto, dopolnjujoč se z mlečno mehkobo sladoleda. Ključna sestavina, ki to sladico povzdigne na višji nivo, pa je dodatek fino naribanega črnega tartufa. Črni tartufi dodajajo kompleksno, zemeljsko aromo, ki presenetljivo dobro sovpada s sladkostjo hrušk, ustvarjajoč popolnoma novo doživetje okusa.
Sladoled s hruškovim džemom in črnim tartufom je prefinjena in inovativna sladica, idealna za posebne priložnosti ali kot vrhunec gurmanskega obroka. Ta kombinacija okusov zagotavlja nepozabno kulinarično izkušnjo, ki združuje familiarne sladkorne note s presenetljivim pridihom luksuza, ki ga prinašajo tartufi. Odlična izbira za ljubitelje eksperimentiranja v svetu sladic in tiste, ki cenijo kreativnost v kuhinji.
Ingredients
-
320g sladke smetane za kuhanje
-
330g Zigante Hruškov džem s črnim tartufom
-
4 rumenjaki
-
3,2dcl mleka
-
120g sladkorja
-
Sveži črni poletni tartufi
Directions
- Pripravimo mešanico sladkorja, smetane, rumenjakov in hruškovega džema s črnim tartufom, da se vse sestavine dobro povežejo. V predhodno ohlajen sladoledomat dodamo zmes in pustimo delovati toliko časa, da se naredi sladoled.
- Ko je sladoled pripravljen, ga v plastični posodi pustimo v zamrzovalniku počivati 4 do 5 ur. Postrežemo z mletimi lešniki, listi mete in hruškovo marmelado s črnim tartufom. Dodamo nekaj rezin svežega črnega poletnega tartufa.
Pustite komentar