Beli sveži tartufi – Tuber Magnatum Pico

od: 70.00 

Do izteka akcije še:
  • dni
  • ur
  • min
  • sek

Opis izdelka

Sezona: September – Januar

Istrski beli tartuf Tuber Magnatum Pico je eden najbolj znanih in cenjenih v svetu.
Gre za najbolj ekskluziven užitni tartuf na svetu. Tuber Magnatum Pico se poveže s koreninami dreves topola, vrbe, hrasta in leske. Njegova koža (peridij) je gladka in oker rumene ali olivno rumene barve, včasih pa so zanj značilne tudi bolj groba razpokana površina ali svetlo rdeče lise. Gleba (mesnata notranjost) je čvrsta in gladka, na začetku je belkasta, nato pa bledo rumena, oker rjava, rdečkasto rjava, prežeta s številnimi tankimi belimi črtami.
Je intenzivnega vonja in močnega, a prijetnega okusa.

Povprečna hranilna vrednost 100g
Energija:
Maščobe: g
Od tega nasičene maščobne kiseline: g
Ogljikovi hidrati: g
Od tega sladkoriji: g
Beljakovine: g
Sol: g

Tartuf je treba očistiti le nekaj minut pred uporabo, tako da ga sperete pod hladno vodo in uporabite majhno krtačo. Ker je tartuf precej občutljiv, ne želite izgubiti njegovih dragocenih kosov, zato ga očistite.

Če jih želite kar najbolje izkoristiti, jih postrezite na čim bolj preprost način —ne kuhane, ampak naribane ali drobno narezane na toplo jed, tako da njihova aroma resnično pride do izraza. Odlični so s testeninami, rižem, jajci, surovimi mesnimi jedmi in ribjimi jedmi. Da bi v celoti doživeli okus tartufa, ga je treba zaužiti čim prej (v nekaj dneh).

Zavijte vsak tartuf v papir, ne da bi ga pred tem očistili. Zamenjajte papir vsak dan. Hranite v hladilniku (+2 °C/+4 °C) v posodi, ki mora biti odprta, da tartufi lahko “dihajo”. Aromo, ki se sprosti med zorenjem, ponavadi absorbirajo mleko, maslo, sir in jajca, shranjena v bližini tartufov.

Vsak dan, ki ga tartuf preživi zunaj zemlje, izgubi nekaj svoje teže. Ker je tartuf naravni izdelek, je to povsem običajen postopek njihovega naravnega razvoja.

Title

KAJ ŽELITE POSKUSITI DANES?

search icon

ZAČIMBE S TARTUFI

search icon

DARILNI PAKETI

search icon

OLJČNA OLJA IN OLJA S TARTUFI

search icon

SIR IN SALAMA S TARTUFI

search icon

PRIGRIZKI IN PRILOGE S TARTUFI

search icon

SLATKARIJE S TARTUFI

search icon

KONZERVIRANI TARTUFI

search icon

TESTENINE IN TESTENINE

search icon

OMAKE S TARTUFI

search icon

LIOFILIZIRANI TARTUFI

search icon

KNJIGE IN DODATKI

Go to Top