Črni sveži tartufi – Tuber Uncinatum

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Do izteka akcije še:
  • dni
  • ur
  • min
  • sek

Opis izdelka

Sezona: od septembra do januarja
Tuber Uncinatum je najbolj razširjen užitni tartuf v Evropi. Molekularno je enak Aestivumu, vendar ima raje senčna področja, zato se razlikuje v okusu, vonju in morfologiji spor.
Mesnata notranjost (gleba) zrelega gomolja Tuber Uncinatum je čvrsta in temno rjava, prežeta s številnimi tankimi belimi črtami, ki ne spremenijo svoje barve, ko pridejo v stik z zrakom.
Njegova koža (peridij) je temna in bolj gladka kot koža gomolja Aestivum. Je prijetne arome in vonja ter polnejšega okusa kot poletni tartuf.

Povprečna hranilna vrednost 100g
Energija:
Maščobe: g
Od tega nasičene maščobne kiseline: g
Ogljikovi hidrati: g
Od tega sladkoriji: g
Beljakovine: g
Sol: g

Tartuf je treba očistiti le nekaj minut pred uporabo, tako da ga sperete pod hladno vodo in uporabite majhno krtačo. Ker je tartuf precej občutljiv, ne želite izgubiti njegovih dragocenih kosov, zato ga očistite.

Če jih želite kar najbolje izkoristiti, jih postrezite na čim bolj preprost način —ne kuhane, ampak naribane ali drobno narezane na toplo jed, tako da njihova aroma resnično pride do izraza. Odlični so s testeninami, rižem, jajci, surovimi mesnimi jedmi in ribjimi jedmi. Da bi v celoti doživeli okus tartufa, ga je treba zaužiti čim prej (v nekaj dneh).

Zavijte vsak tartuf v papir, ne da bi ga pred tem očistili. Zamenjajte papir vsak dan. Hranite v hladilniku (+2 °C/+4 °C) v posodi, ki mora biti odprta, da tartufi lahko “dihajo”. Aromo, ki se sprosti med zorenjem, ponavadi absorbirajo mleko, maslo, sir in jajca, shranjena v bližini tartufov.

Vsak dan, ki ga tartuf preživi zunaj zemlje, izgubi nekaj svoje teže. Ker je tartuf naravni izdelek, je to povsem običajen postopek njihovega naravnega razvoja.

Title

KAJ ŽELITE POSKUSITI DANES?

search icon

ZAČIMBE S TARTUFI

search icon

DARILNI PAKETI

search icon

OLJČNA OLJA IN OLJA S TARTUFI

search icon

SIR IN SALAMA S TARTUFI

search icon

PRIGRIZKI IN PRILOGE S TARTUFI

search icon

SLATKARIJE S TARTUFI

search icon

KONZERVIRANI TARTUFI

search icon

TESTENINE IN TESTENINE

search icon

OMAKE S TARTUFI

search icon

LIOFILIZIRANI TARTUFI

search icon

KNJIGE IN DODATKI

Go to Top